Lelaki ditemukan maut terkena renjatan elektrik

Lelaki ditemukan maut terkena renjatan elektrik

Kota Kinabalu: Seorang lelaki ditemui maut dipercayai akibat terkena renjatan elektrik di bawah tiang elektrik di Jalan Cemetry Reserve berhampiran Taman Flamingo, Manggatal, di sini, semalam.

Mayat mangsa berusia lingkungan 30 tahun itu ditemui orang awam sebelum membuat laporan polis, kira-kira jam 5.45 petang.

Mangsa ditemui maut selepas terkena renjatan di bawah tiang elektrik di Jalan Cemetry Reserve berhampiran Taman Flamingo, Manggatal, Kota Kinabalu, semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Mohd Zaidi Abdullah berkata, siasatan awal ditempat kejadian mendapati mayat lelaki yang ditemui berada dalam keadaan terbaring di bawah tiang elektrik milik Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB).

Katanya, pihak SESB dimaklumkan dan tiba di tempat kejadian untuk membuat pemeriksaan di kawasan berkenaan bagi memastikan keadaan selamat sebelum pemeriksaan lanjut dijalankan.

“Berdasarkan keadaan mayat dipercayai kematian berlaku lebih 24 jam. Hasil pemeriksaan awal pada mayat itu disyaki maut akibat terkena renjatan elektrik.

“Mayat dalam keadaan terbaring di bawah tiang elektrik milik SESB,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, pemeriksaan tubuh mangsa tidak menemui sebarang dokumen pengenalan diri.

“Tiada sebarang kecederaan untuk dikaitkan dengan jenayah setakat ini.

“Mayat lelaki terbabit dihantar ke Bahagian Forensik Hospital Queen Elizabeth I, bagi proses bedah siasat,” katanya.

Sepasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas turut berada di lokasi kejadian bagi operasi mengeluarkan mayat mangsa.

-Deasoka

Share

Written by:

373 Posts

View All Posts
Follow Me :
error: Content is protected !!