USNO, SAPP bakal adakan program latihan dan kepimpinan bersama

USNO, SAPP bakal adakan program latihan dan kepimpinan bersama

KOTA KINABALU: Delegasi dari United Sabah National Organisation (USNO) yang diketuai oleh Presidennya, Tan Sri Pandikar Amin Mulia mengadakan lawatan kerja ke ibu pejabat SAPP di Kota Kinabalu, semalam.

Lawatan tersebut disambut mesra oleh Presiden parti, Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee bersama Ahli-Ahli Majlis Tertinggi SAPP.

Semasa lawatan tersebut, perbincangan bermanfaat telah diadakan, menumpukan pada usaha berterusan untuk menangani isu-isu kritikal di Sabah, seperti Keselamatan Wilayah, Keselamatan Tenaga dan Keselamatan Makanan.

Sementara itu, Pandikar Amin menjelaskan keperluan Sabah untuk mempunyai platform di mana ahli politik veteran dapat berkongsi pengalaman kepada pemimpin yang akan datang, bagi mengelakkan dan mengatasi cabaran serta masalah besar yang dihadapi oleh generasi pemimpin Sabah terdahulu.

Selain itu, Stephan Gaimin, setiausaha penganjur Parti Maju Sabah (SAPP), mencadangkan kem latihan untuk Pembinaan Pasukan.

“Telah dipersetujui bahawa USNO dan SAPP akan menerajui penganjuran kem tersebut,” katanya.

Gaimin pada masa sama menekankan bahawa usaha dan perbincangan bersama seperti ini berfungsi untuk mengukuhkan Gabungan Rakyat Sabah (GRS), meningkatkan kesiap-siagaannya untuk pilihan raya yang akan datang.

Deasoka

 © 2021 deasoka.com | All rights reserved.

|